SWITCHPOINT NV/SA CASE STUDY:Quadrant Group. (NL)

21 augustus 2018

Blog

Welcome to the SWITCHPOINT NV/SA Blog. We're here to keep you up-to-date with all the latest happenings around our company, the people, solutions and technology.

‘SWITCHPOINT is een enthousiaste, kundige en gedreven partner’

KLIK HIER om de volledige NL case study te downloaden.

Gerealiseerde IT-infraprojecten:

  • Wereldwijd SD-WAN uitbouw/uitrol met Silver Peak technologie.

Intro:
Met beperkte middelen en mankracht wordt het netwerk van de internationale The Quadrant Group draaiende gehouden. Ongeveer dertig mensen beheren 2700 gebruikers en 2000 werkplekken verdeeld over 21 landen. ICT Infrastructure Manager Lieven Struyve noemt het “een hele uitdaging”.

Over The Quadrant Group:
The Quadrant Group is een wereldwijd toonaangevende fabrikant en leverancier van uiterst performante thermoplastische materialen in de vorm van halffabricaten en afgewerkte producten. De speciaal ontwikkelde thermoplastics en composieten presteren beter dan metalen en andere materialen en worden gebruikt voor diverse toepassingen, voornamelijk op de markt voor kapitaalgoederen. “We leveren veel aan de machine- en autosector, maar onze producten komen zowat overal voor en worden bijvoorbeeld ook in de bouw gebruikt voor beschermingssystemen voor kabels, zoals in tunnels”, legt ICT Infrastructure manager Lieven Struyve uit.

Het bedrijf heeft vestigingen in 21 landen en stelt 2700 mensen te werk. Een 30-koppig team beheert de IT-afdeling. De ICT-infrastructuur, die nog volledig on-premise staat, wordt door zo’n vijftien mensen beheerd. De andere leden van het ICT-team zijn Business Process Managers die bedrijfsprocessen implementeren in het ERP-systeem.

Nieuwe opbouw MPLS:
Om meer bandbreedte te creëren moest het hele MPLS-netwerk worden herzien en daarvoor was The Quadrant Group op zoek naar nieuwe WAN-optimizer-technologie. “We hebben een nieuwe netwerkvendor gezocht en het MPLS-netwerk op een nieuwe manier opgebouwd. Het doel: meer bandbreedte voor een betere prijs.” Het MPLS-netwerk wordt nu gecombineerd met internetverbindingen.

KLIK HIER om de volledige NL case study te downloaden.
 

  • CASES
  • Posted on 21/08/2018

To use this site optimally, it is necessary to allow cookies. More information

Allow all cookies     Settings