WAPEN JE NU TEGEN CYBERCRIMINALITEIT

27 juli 2022

Blog

Welcome to the SWITCHPOINT NV/SA Blog. We're here to keep you up-to-date with all the latest happenings around our company, the people, solutions and technology.

WAPEN JE NU TEGEN CYBERCRIMINALITEIT!

*** This is a copy of an article that appeared in Fokus magazine in April 2022.***

Op korte tijd is cybercriminaliteit uitgegroeid een tot toprioriteit van bedrijfsleiders. Een verrassing is dat niet want een dergelijke aanval kan niet alleen voor hoge kosten, maar ook voor aanzienlijke reputatieschade zorgen. “Goed voorbereide bedrijven lopen alvast minder kans om het slachtoffer te worden van een aanval”, weet Michel Nys, oprichter en Managing Director van SWITCHPOINT NV, de Drongense specialist in cybersecurtiy.

In de media verschijnen er steeds meer verhalen over cyberaanvallen op grote bedrijven. Maar tegenover elke aanval die de krantenkoppen haalt, staan er ook tientallen aanvallen bij kleinere organisaties. Naast de financiële schade lopen de getroffen bedrijven ook vaak reputatieschade op want klanten en leveranciers kunnen het vertrouwen verliezen.

FLEXIBILITEIT EN VEERKRACHT
“Men kan een aanval nooit helemaal uitsluiten, maar uit studies blijkt dat goed voorbereide bedrijven minder kans lopen om het slachtoffer te worden van een cyberaanval”, zegt Michel Nys van SWITCHPOINT NV/SA, een volledig onafhankelijke Belgische systeemintegrator die organisaties helpt om zowel hun IT- als OT-omgeving te beveiligen. Michel Nys legt de aanpak van SWITCHPOINT NV/SA graag uit aan de hand van een metafoor uit de bokswereld. “Een goede bokser verstaat de kunst om inkomende slagen te pareren. De beste boksers beschikken echter over een extra kwaliteit. Krijgen ze onverwacht een zware slag, dan kunnen ze die incasseren waarna ze snel weer recht springen. Het gaat dus om wendbaarheid én veerkracht”, benadrukt hij. De meerwaarde van een sterk uitgebouwde cybersecurity komt overigens niet alleen naar boven bij een incident. “Cybersecurity verhoogt ook op verschillende manieren de productiviteit van werknemers. Denk maar aan een dirty mailbox versus een clean mailbox. Werknemers die overspoeld worden door allerlei spam zijn sneller afgeleid en minder productief dan werknemers die beschermd worden door een goede email security-oplossing.”

ERVAREN ADVISEURS, TOONAANGEVENDE PARTNERS
Opgericht in 2006 kende SWITCHPOINT NV/SA recent een razendsnelle groei, in drie jaar tijd verdubbelde de omzet tot 7 miljoen euro. Het klantenbestand bestaat vooral uit middelgrote ondernemingen vanaf 300 werknemers tot grote bedrijven met meer dan 10.000 werknemers. Ze komen uit alle economische sectoren: van gezondheidszorg tot industrie en voeding.  Het succes van SWITCHPOINT NV/SA heeft volgens Michel Nys meerdere verklaringen. “In de eerste plaats kunnen de klanten rekenen op onze vertrouwde adviseurs met uitgebreide expertise in de cyberbeveiligingswereld. Daarnaast werken we samen met een selectie van toonaangevende technologieleveranciers zoals Artic Wolf, Cato Networks, CrowdStrike, Fortinet, Rapid7, SentinelOne.” De voorbije jaren heeft SWITCHPOINT NV/SA al heel wat bedrijven bijgestaan die plots te maken kregen met een cyberincident. Om snel te kunnen inspelen op noodgevallen, investeerde het bedrijf in de uitbouw van het Rapid Response Team dat 24/7 een breed scala aan beveiligingsincidenten kan neutraliseren. Enkele mooie namen op het palmares van Switchpoint zijn Picanol, VIB, AML en Mitsubishi Chemical Advanced Materials, etc...

  • ARTICLES
  • Posted on 27/07/2022

To use this site optimally, it is necessary to allow cookies. More information

Allow all cookies     Settings